در مقاله های قبل درباره روغن موتور و متریالی که از آنها درست شده است صحبت کردیم . با روغن موتور و ساختار آن آشنا شدیم و حال قصد داریم تا کاربرد روغن موتور را بررسی کنیم .
تاثیر روغن موتور در بخش های مختلف موتور چیست و چه تاثیری دارد؟
همانطور که در بدن انسان موضوعی با نام گردش خون وجود دارد در موتور اتومبیل نیز روغن موتور در بخش های متفاوت موتور میجرخد و جریان دارد . در راستای همین جریان داشتن روغن موتور در بخش های مختلف موتور اتفاقاتی در جهت بهبود کارکرد و کارایی روغن موتور بوجود می آید که نقش بسیار تعیین کننده ای در بهبود شرایط و وضعیت روغن موتور ایفا میکند. در درون موتور اتومبیل یکسری رسوبات و کثیفی هایی وجود دارد که اگر تمیز نشوند و از بین نروند به مرور زمان باعث صدمه دیدن موتور می شود .
وظیفه ی روغن موتور تمیز کردن همین کثیفی هاست بطوریکه در عملکرد کاری موتور بهبودی حاصل شود. روغن موتور این کثیفی ها را تمیز کرده و باعث می شود که موتور اتومبیل تمیز شود. کار کردن روغن موتور باعث می شود که در طولانی مدت حرارت داخلی موتور بالا رفته و کم کم این حرارت بسیار بالا اگر مهار نشود میتواند صدماتی به موتور وارد کند که کاربرد روغن موتور در این مورد مهار کردن این گرماست که بالاتر نرود و به موتور اتومبیل آسیب جدی وارد نشود.
در کل اگر بخواهیم کاربرد روغن موتور را شرح دهیم باید بگوییم که روغن موتور باعث می شود که قطعات موتور که حالت متحرک دارند اصطکاکشان کمتر شود. و قطعات داخلی موتور در دراز مدت سایش کمتری داشته باشند. روغن موتور باعث می شود قطعات داخلی موتور خنک شوند و دیگر با حرارت بسیار بالا کار نکنند. قطعات موتور دیگر از خوردگی در امان خواهند بود و مشکل خوردگی قطعات موتور حل خواهد شد . روغن موتور باعث می شود که رسوبات و آلودگی هایی که در موتور ته نشین می شوند به حداقل برسند. و همچنین باعث می شود که در دماهای مختلف موتور ماشین دچار شوک دمایی نشود و کارکردی فوق العاده داشته باشد.
کاربرد روغن موتور برای چه مدتی است و پس از گذشت چه مدت زمانی باید تعویض گردد؟
هرچه موتور بیشتر کار میکند روغن موتور نیز به دلیل چرخیدن در بین اجزای موتور و تمیز کردن کثیفی های آن کخنه تر شده و از کیفیت آم کاسته می شود . بنابراین پس از گذشت مدت زمانی باید روغن موتور تعویض گردد.